Landelijke lampen

Landelijke lampen, country style

Landelijke lampen kenmerken zich op verschillende manieren. Zo is het gebruik van natuurlijke materialen kenmerkend voor een landelijke stijl. Maar bij de landelijke stijl denken wij ook aan rust, ruimte, eenvoud en licht. Al deze elementen vind u terug in onze collectie met rustieke lampen.

Natuurlijke materialen

Zo zal u veel lampen tegenkomen welke gemaakt zijn van natuurlijke materialen als hout, rotan en bamboo. Jaren werden materialen als bamboo en rotan niet meer gebruikt maar sinds 2019 is het gebruik van deze materialen weer helemaal terug.

Witte emaille lampen

In onze collectie treft u veel witte lampen die een sfeer uitademen van licht. Veel van deze witte lampen zijn gemaakt van emaille, een materiaal wat bij uitstek een gevoel van landelijkheid oproept.

Open ruimtelijke lampen

Een stijl welke al langer populair is zijn de armaturen waar de lichtbron prominent aanwezig is. Sommige armaturen laten de lichtbron in haar volle glorie zien andere armaturen gebruiken draadstaal of hout spijlen om een ruimtelijk geheel weer te geven. Sinds de komst van filament LED zijn de LED lampen weer mooi genoeg om gezien te worden.

LED lichtbronnen gebruiken

Wanneer u een open armatuur gebruikt dan is het uitzoeken van een mooie lichtbron erg belangrijk. Een keuze welke u zal moeten maken is voor de kleur van het glas. Helder glas geeft warm licht, goud kleurig glas geeft flame kleurig licht en titanium kleurig geeft een heel bijzondere sfeer. Ook kan u kijken naar de grote van de lichtbron of de vorm. Globelampen zijn erg mooi maar let er wel op dat de opening van het armatuur groot genoeg is om de lichtbron door in te brengen.

Landelijke lampen dimmen

Landelijke lampen lampen worden geleverd met zowel een LED module als een retrofit fitting. Wanneer de lamp is uitgerust met een LED module zal er aangegeven zijn of het armatuur wel of niet dimbaar is. Bij een retrofit lichtbron bepaald de lichtbron of het geheel, armatuur en lichtbron dimbaar is. U kan een dimbare LED lamp dimmen met een trailing edge dimmer/fase-afsnij-dimmer. Deze herkent u aan de code R,C bij het dim teken op de dimmer.