Landelijke hanglampen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 301

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 301

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Landelijke hanglampen, country style

Landelijke hanglampen kenmerken door het gebruik van natuurlijke materialen of door de vormgeving waarin rust, ruimte, eenvoud of licht tot uiting komen. Al deze elementen vind u terug in onze uitgebreide collectie met rustieke hanglampen. De hanglampen zijn overal in huis te gebruiken afhankelijk van de hoogte van het plafond. De meest gebruikte plaatsen voor een hanglamp zijn echter boven de eettafel en woonkamer tafel. Toch kan de hanglamp ook uitstekend gebruikt worden in de hal of slaapkamer.

Natuurlijke materialen

Zo zal u veel hanglampen tegenkomen welke gemaakt zijn van natuurlijke materialen als hout, kurk, zeegras, rotan en bamboe. Jaren werden materialen als bamboe en rotan niet meer gebruikt maar sinds begin dit decennium is het gebruik van deze materialen weer helemaal terug. Natuurlijke materialen passen helemaal in de hedendaagse woning waarbij wij ons bewust zijn van onze omgeving.

Open ruimtelijke hanglampen

Een stijl welke al langer populair is zijn de armaturen waar de lichtbron prominent aanwezig is. Sommige armaturen laten de lichtbron in haar volle glorie zien andere armaturen gebruiken draadstaal of houten spijlen om een ruimtelijk geheel weer te geven. Sinds de komst van filament LED zijn de LED lampen weer mooi genoeg om gezien te worden.

LED lichtbronnen gebruiken

Wanneer u een open hanglamp gebruikt dan is het uitzoeken van een mooie lichtbron erg belangrijk. Een keuze welke u zal moeten maken is voor de kleur van het glas. Helder glas geeft warm licht, goud kleurig glas geeft flame kleurig licht en titanium kleurig geeft een heel bijzondere sfeer. Ook kan u kijken naar de grote van de lichtbron of de vorm. Globelampen zijn erg mooi maar let er wel op dat de opening van het armatuur groot genoeg is om de lichtbron door in te brengen.

Landelijke hanglampen dimmen

Landelijke hanglampen lampen worden geleverd met zowel een LED module als een retrofit fitting. Wanneer de lamp is uitgerust met een LED module zal er aangegeven zijn of het armatuur wel of niet dimbaar is. Bij een retrofit lichtbron bepaald de lichtbron of het geheel, armatuur en lichtbron dimbaar is. U kan een dimbare LED lamp dimmen met een trailing edge dimmer/fase-afsnij-dimmer. Deze herkent u aan de code R,C bij het dim teken op de dimmer.