Landelijke tafellampen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 119

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-60 van 119

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Landelijke tafellampen, country style

Landelijke tafellampen kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen of door de vormgeving waarin rust, ruimte, eenvoud of licht tot uiting komen. Al deze elementen vind u terug in onze uitgebreide collectie met rustieke tafellampen. Landelijke tafellampen worden met name gebruikt in de woon- en slaapkamer.

Natuurlijke materialen bij landelijke tafellampen

Veel landelijke tafellampen worden gemaakt met behulp van natuurlijke materialen als hout, vlas, kurk, rotan en bamboe. Jaren werden materialen als bamboe en rotan niet meer gebruikt maar sinds begin dit decennium is het gebruik van deze materialen weer helemaal terug.

Gebruik lichtbronnen

Doordat veel armaturen open zijn is de lichtbron goed te zien. Bij landelijke lampen is het daarom van belang een goede keuze te maken voor de lichtbron. Zo zijn er goud, titanium of heldere lichtbronnen. Let ook op de grote van de lichtbron. Gebruik eens een grotere lichtbron zoals de G95 globelamp.

Landelijke tafellampen dimmen

Landelijke tafellampen lampen worden geleverd met zowel een LED module als een retrofit fitting. Wanneer de lamp is uitgerust met een LED module zal er aangegeven zijn of het armatuur wel of niet dimbaar is. Bij een retrofit lichtbron bepaald de lichtbron of het geheel, armatuur en lichtbron dimbaar is. U kan een dimbare LED lamp dimmen met een trailing edge dimmer/fase-afsnij-dimmer. Deze herkent u aan de code R,C bij het dim teken op de dimmer.

Meestal zal de tafellamp zijn uitgerust met een snoer schakelaar. Wanneer u deze lamp wenst te dimmen kan dat op verschillende manieren. U kan kiezen voor een easydim lichtbron zoals het easydim matte peertje. of u kan de schakelaar vervangen voor een dimmer. Een duurdere optie is om een slimme lichtbron lichtbron te gebruiken.