Inbouwspots van gips

Inbouwspots van gips zijn ideaal voor wanneer u houdt van een strak plafond. De ingebouwde spots zullen mooi wegvallen in uw gestucte plafond, met een mooi strak plafond als resultaat.

Inbouwspots voor gipsplafond

Er zijn verschillende soorten inbouwspots. Sommige spots zijn vast en sommige zijn kantelbaar. De meeste spots hebben echter een rand welke op het plafond ligt. Deze spots zijn echter van gips zodat u ze goed weg kan werken in een plafond van gipsplaten. De spots zijn voorzien van een GU10 fitting zodat u niet bang hoeft te zijn dat u het plafond open moet halen wanneer een lampje het niet doet. Een GU10 fitting heeft 230volt aan stroomvoorziening zodat u wanneer een lampje het niet meer doet deze eenvoudig kan vervangen door een nieuwe.

inbouwspot van gips

Inbouwspot voor gipsplaat

De spot heeft een inbouwdiepte nodig van circa 12cm. Om de spot te monteren maakt u een gat in het gips van 105mm. Daar plaats u de inbouwspot in tezamen met de aangesloten fitting. De spot zet u vast met schroeven in de gipsplaat. Nu is uw plafond klaar om te stucen. Wanneer u uw plafond heeft (laten) stucen is uw inbouwspot gereed om te voorzien van een GU10 lamp.

Gebruiksaanwijzing

Keuze lichtbron

Als lichtbron heeft u vele mogelijkheden. Tegenwoordig zijn de LED GU10 lichtbronnen van een uitstekende kwaliteit. Zo kan u kiezen uit dimbaar waar de kleur van het licht gelijk blijft. Maar ook dat de kleur warmer wordt naarmate u de lichtbron dimt. Wij noemen deze techniek " dimtone". Ook zijn er lichtbronnen die met een gewone wandschakelaar te dimmen zijn in drie dimstanden. Wij noemen deze techniek "easydim". Met een easydim hoeft u geen dure dimmer aan te schaffen en zal u niet te maken hebben met een zoemende dimmer.

ronde inbouwspot van gips

Inbouwspot van gips rond of vierkant

De inbouwspots van gips zijn leverbaar in een ronde variant en in een vierkante variant. De montage gebeurd op dezelfde wijze en ook de benodigde lichtbron is hetzelfde.

vierkante inbouwspot van gips

Reuze keuze bij Lampenzo

Lampenzo heeft een mooie collectie met vele variëteiten aan inbouwspots. Lampenzo, voor een snelle en vakkundige levering.