Handige stekkerspots

Stekkerspots zijn super handige spotjes welke u eenvoudig in het stopcontact prikt zodat u daar licht heeft waar u licht wenst.

Verschillende soorten stekkerspots

Er zijn verschillende soorten stopcontact lampen. Sommige spots hebben een draaibare en of kantelbare kop. Andere een flexibele hals. Waar u ook op moet letten is welk type lichtbron gebruikt wordt in het armatuur. Sommige lichtbronnen geven gebundeld licht zodat u er bijvoorbeeld goed bij kan lezen. Andere stopcontactlampen zijn voorzien van een lichtbron welke diffuus licht geeft. Dit type is vooral geschikt als algemene verlichting.

Handige stekkerspots

Stekkerspots met flexibele hals

Stopcontactlampen met een flexibele hals geven meer ruimte om bijvoorbeeld de muur van een afstand uit te lichten. Ook zijn ze handig wanneer u de spot wil gebruiken als leeslamp. Met een flexibele hals heeft u net iets meer bewegingsruimte om het licht daar te krijgen waar u het wenst te hebben.

Stekkerspots met easydim

Dimbaarheid van stekkerlampen is lastig. Gloeilampen en halogeenlampen waren goed te dimmen met goedkope dim techniek. LED is minder makkelijk te dimmen en een draai dimmer welke LED kan dimmen is relatief duur. Enkele fabrikanten hebben dit opgelost door de stekkerspot te voorzien van Easydim techniek. Easydim werkt met behulp van een schakelaar. Wanneer u op de schakelaar drukt gaat de spot voluit branden. Nog een keer drukken en de lamp gaat minder fel branden en zo verder. Meestal is een easydim spot voorzien van 3 dim sterkten en een uit stand.

Stopcontact lamp met gebundeld of diffuus licht

Een ander punt om op te letten is hoe het licht uit het armatuur komt. Een bolletje met een E14 fitting zal het licht rondom uitstralen. Dit is handig als algemene verlichting. Wanneer uw keuze voorzien is van een E14 fitting kan u ook kiezen voor een R50 reflector lampje. Deze zal het licht bundelen zodat u het licht gericht kan gebruiken. Een stopcontactlamp met een GU10 fitting heeft altijd gebundeld licht. Ideaal om bijvoorbeeld een boek bij te lezen of een voorwerp uit te lichten.

Reuze keuze bij Lampenzo

Lampenzo heeft een mooie collectie met vele variëteiten aan stekkerspots. De meeste spots zijn uit voorraad leverbaar en van een goede kwaliteit.