Landelijke vloerlampen

Tonen als Foto-tabel Lijst

47 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

47 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Landelijke vloerlampen, country style

Landelijke vloerlampen kenmerken door het gebruik van natuurlijke materialen of door de vormgeving waarin rust, ruimte, eenvoud of licht tot uiting komen. Al deze elementen vind u terug in onze uitgebreide collectie met rustieke vloerlampen. Landelijke vloerlampen worden met name gebruikt in de woonkamer.

Natuurlijke materialen

Veel landelijke vloerlampen worden gemaakt met behulp van natuurlijke materialen als hout, rotan en bamboo. Jaren werden materialen als bamboo en rotan niet meer gebruikt maar sinds 2019 is het gebruik van deze materialen weer helemaal terug.

Witte emaille vloerlampen

In onze collectie treft u veel witte landelijke vloerlampen die een sfeer uitademen van licht. Enkele van deze witte lampen zijn gemaakt van emaille, een materiaal wat bij uitstek een gevoel van landelijkheid oproept.

Gebruik lichtbronnen

Doordat veel armaturen open zijn is de lichtbron goed te zien. Bij landelijke lampen is het daarom van belang een goede keuze te maken voor de lichtbron. Zo zijn er goud, titanium of heldere lichtbronnen. Let ook op de grote van de lichtbron. Gebruik eens een grotere lichtbron zoals de G95 globelamp.

Landelijke vloerlampen dimmen

Landelijke vloerlampen lampen worden geleverd met zowel een LED module als een retrofit fitting. Wanneer de lamp is uitgerust met een LED module zal er aangegeven zijn of het armatuur wel of niet dimbaar is. Bij een retrofit lichtbron bepaald de lichtbron of het geheel, armatuur en lichtbron dimbaar is. U kan een dimbare LED lamp dimmen met een trailing edge dimmer/fase-afsnij-dimmer. Deze herkent u aan de code R,C bij het dim teken op de dimmer.

Meestal zal de vloerlamp zijn uitgerust met een vloer of snoer schakelaar. Wanneer u deze lamp wenst te dimmen kan dat op verschillende manieren. U kan kiezen voor een easydim lichtbron zoals het easydim matte peertje. of u kan de schakelaar vervangen voor een dimmer. Een duurdere optie is om een slimme lichtbron lichtbron te gebruiken.